worldremit

#1 WorldRemit

WorldRemit är den bästa och snabbaste tjänsten för att skicka pengar utomlands. Legitimera dig smidigt och skicka dina pengar idag.

Är det säkert att skicka pengar online?

För cirka tio år sedan var det relativt osäkert att skicka pengar utomlands, men numera är det 100% säkert på grund av den tekniska innovation och utveckling som skett under de senaste åren. Vidare omsluts alla dessa tjänster av Svensk lag som måste följas för att de ska få bedriva verksamheten. Därpå har kraven på bankerna ökat från staten, vilket inneburit att de måste garantera en fullständigt tät säkerhet. Vidare finns SSL-protokoll idag, d.v.s. En garanti på att en hemsida använder sig av den bästa säkerheten som finns tillgänglig. Sammantaget behöver du inte vara orolig när du ska skicka pengar till ett annat land då det inte finns något fall under de senaste tio åren där pengarna inte kommit fram.
skicka pengar utomlands

Avgift för att skicka pengar utomlands

Vissa tjänster för att skicka pengar online använder sig av två olika varianter av avgifter, antingen en procentuell andel av beloppet eller ett fast belopp. Skulle du i det förstnämnda fallet vilja föra över till exempel 10 000 kr, och tjänsten tar en procentavgift på 0,5 %, betyder det att det kostar 50 kr att skicka pengarna. Av den orsaken är det bäst att välja en tjänst som tar en procentavgift om du ska föra över högre belopp. Å andra sidan finns det som sagt tjänster som tar ut ett fast belopp. Och denna fasta avgift beror på hur mycket du vill föra över, men vanligtvis ligger kostnaden mellan 50 kr – 500 kr. Följaktligen har vi listat dessa avgifter i jämförelsetabellen ovan så du enkelt kan se vilken tjänst som passar dig bäst utifrån beloppet du vill skicka.

Skicka pengar via bank eller online

Om du vill skicka pengar utomlands via bank så tenderar det att ta ganska lång tid, allt från 5-15 dagar. Anledningen beror på handlingstiderna hos banken du skickar hos, samt mottagarens bank. Därför väljer allt fler människor att skicka pengarna via till exempel Western Union eller TransferWise, d.v.s. Digitala online-tjänster för att skicka pengar.

5 steg för att skicka pengar utomlands

  1. Börja med att jämföra de företag vi listat baserat på våra tips om avgifter, maxsummar m.m.
  2. Välj därefter det företag som passar dig bäst och som har den lägsta avgiften.
  3. Därefter väljer du i vilken valuta du vill använda. OBS: kontrollera valutakursen!
  4. Identifiera dig med Bank-ID eller E-legitimation (endast obligatoriskt vid högre summor)
  5. Slutligen fyller du i bankdetaljer för mottagaren samt beloppet du vill skicka.
  6. Klart.

Att tänka på innan du ska skicka pengar utomlands

  1. Valutaväxling, d.v.s. Växelkursen bör du ha koll på då detta påverkar hur mycket pengar mottagaren får. Därför ska du kolla med företaget du väljer hur mycket du förlorar per överföring under rådande tid.
  2. Det tenderar att vara billigare att föra över ett stort belopp en gång, än flera mindre belopp över utspridda datum. 
  3. Det finns procentuella och fasta avgifter som företag tar ut vid varje belopp som skickas utomlands. Genom att jämföra avgifterna ovan kan du lättare bestämma vilket företag som passar dig bäst.
  4. Efter du gjort din överföring får du alltid bekräftelse i form av kvitto, antingen via mail eller på skärmen – spara detta!

Vanliga frågor & svar

I skrivande stund kan du antingen skicka pengar genom att gå in till din bank och göra en manuell överföring. Nackdelen är att detta vanligtvis tar flera dagar baserat på handläggningstiderna hos banken som skickar pengarna – och banken som mottar dem. Det andra alternativet är att använda dig av en onlinebaserad överföringstjänst, som vi listat på denna sidan.

Det beror på summan du vill föra över. Vanligtvis rekommenderas det att skicka en stor summa mindre frekvent än en mindre summa mer frekvent. Anledningen är att avgiften du behöver betala oftare blir mindre.

De flesta av företagen vi listat ovan erbjuder en extratjänst för att garantera att pengarna skickas inom ett antal timmar. Dock kostar denna tjänst lite extra. Skulle du dock föra över via ett vanligt bankkontor kan det ta allt från 5-15 dagar.

För varje företag kan du i vår tabell se till vilka länder du kan skicka pengarna. De mest populära länderna att skicka pengar till just nu är Thailand och Syrien, men det finns många fler.

De företag som anses bäst när det kommer till att skicka pengar utomlands är Western Union och TranferWise, dessa har båda fått höga kundbetyg och åtnjuter ett gott renommé hos sina kunder. Därför ska du använda dessa företag om du letar efter det bästa företaget för överföring av pengar till utlandet.

Gå till toppen